جایگاه اصل عدالت در نظام اخلاق اجتماعی در قرآن کریم و روایات

مقاله علمی “جایگاه اصل عدالت در نظام اخلاق اجتماعی در قرآن کریم و روایات” توسط سید مرتضی قاضوی، سیده فاطمه حسینی میرصفی و محمدمهدی تقدیسی نوشته شده است.

♦️چکیده: دین مبین اسلام اخلاق محور است و به اخلاق فردی و اجتماعی توجه ویژه دارد، برای دستیابی به جامعه ای با اخلاق و مطلوب باید اخلاقیات مختلف اجتماعی نظیر اخلاق سیاسی، اخلاق اقتصادی و اخلاق همزیستی را بسان مجموعه ای به هم پیوسته و مرتبط بدانیم که از آن به نظام اخلاق اجتماعی یاد می کنیم. از سوی دیگر اصول و اهدافی برای چنین جامعه اخلاقی باید در نظر گرفته شود که با رعایت آنها امکان دستیابی به نظام اخلاق اجتماعی مطلوب اسلام فراهم گردد که از مهمترین این اصول، اصل والای عدالت اجتماعی است که در قرآن کریم هدف رسالت پیامبران الهی و از تأکیدات مهم و اساسی ذکر شده در آیات مختلف قرآن کریم است، در این تحقیق به تبیین جایگاه اصل مهم عدالت در نظام اخلاق اجتماعی و همچنین موانع تحقق آن از دیدگاه آیات و روایات می پردازیم.

منبع: پژوهش های اخلاقی، سال ۱۲، بهار ۱۴۰۱، شماره ۳ (پیاپی ۴۷)، صفحات ۲۰۵_۲۱۸

لینک دریافت مقاله: